вівторок, 27 жовтня 2020 р.

Як організувати дистанційне навчання. Інструменти та ресурси для вчителів.

Як організувати дистанційне навчання. Інструменти та ресурси для вчителів.

 Коронавірус, що за лічені тижні поширився світом, змінив повсякденне життя багатьох, наповнивши його перепонами, і освітня сфера – не стала винятком. Сьогодні перед освітянами стоїть задача об’єднати сили для того, щоб знайти можливість доповнити класичну модель навчання онлайн освітою та взяти участь в процесі віртуального викладання знань, створивши ефективне змішане навчання.  Дистанційна (мобільна) освіта стала невід’ємною часткою, щоб підвищити рівень знань сьогодні. Promethean завжди підтримував такий підхід. Ми допомагаємо вчителям та школярам вивчати предмет будь-де та в будь-який час, використовуючи не лише інтерактивні панелі та дошки, а і завдяки мобільним та віртуальним програмам для організації дистанційного навчання.

Дистанційне навчання: переваги та можливості.

Створенні програми дозволяють педагогам віддалено підготувати та провести онлайн урок, зробивши робочий графік гнучким, і надати доступ для учнів. По завершенню теоретичного матеріалу, надавати практичні завдання та онлайн оцінювати роботу. Це дає можливість адаптувати навчання відповідно до потреб вихованців: візуальна подача інформації через відео, читання, групова онлайн робота, дискусії, розробка проектів і т.п. Також матеріали створені для онлайн уроків, ідеально підходять для використання на інтерактивній панелі або дошці в навчальному класі. Сьогодні більшість педагогів навіть віддалено має підлаштовуватися під стандартний робочий день, адже дистанційні уроки проводяться зазвичай через стандартні знайомі програми для уроків онлайн Google classroom, Zoom, Skype, і тут теорія і практика перетворюється на нескінченну чергу питань від учнів або таке дистанційне навчання звужується на контролі присутності вихованців у відео чаті.

Як полегшити життя батьків, коли необхідна дистанційна освіта для дітей.

Завдяки віртуалізації даних, спрощується задача і для батьків: тепер допомога у підготовці домашнього завдання стає ефективнішою:
  1.  завдяки записаним матеріалам від вчителя, учні мають змогу повторно ознайомитись з матеріалом, а допомога батьків потрібна лише в складних питаннях.
  2. виконання шкільних завдань тепер схоже на дистанційну роботу батьків і це є гарний приклад для дітей.
Отримавши онлайн уроку, учні наглядно бачать скільки часу буде тривати заняття і планувати час його виконання, таким чином розвиваються навички планування у дітей. Вчителі по завершенню мають змогу організувати онлайн тестування та отримати зворотній зв'язок в оцінці або у коментарях до уроку. Це все можливо завдяки використанню програми для проведення онлайн уроку.

Як ще допомагають в дистанційній освіті хмарні сервіси для вчителів:

  • можливість завершувати завдання у зручний час;
  • навчання відбувається у зручному для учня темпі;
  • час виконання не обмежується розкладом, і тому учні більше не будуть працювати в умовах поспіху;
  • є можливість обрати комфортний стиль подачі теорії та практики, використовувати безкоштовні програми для проведення уроків;
  • увага педагога проявляється до кожного учня індивідуально, а не колективно;
  • в учнів виховуються необхідні навички: відповідальність, управління власним розкладом, здатність знаходити шляхи вирішення проблем, формується креативне та критичне мислення у дітей.

Програмні рішення Promethean для дистанційного навчання

Promethean створив майже ідеальну платформу для дистанційного навчання – ClassFlowЦя освітня програма містить хмарне сховище, можливість створювати безкоштовно особисті кабінети для учнів та інструментів для дистанційного навчання. Вчителі в свою чергу можуть тут створювати навчальні матеріали та практичні завдання, використовуючи безкоштовні програми для підготовки дистанційного уроку, або просто обирати потрібні серед мільйонів вже готових посібників або шаблони уроків, створених вчителями зі всього світу. Це доступно у ClassFlow Marketplace. ActivInspireтут можна навіть записувати свої онлайн напрацювання, щоб учні могли переглянути урок пізніше. У Promethean уроки розміщуються в хмарному сховищі і можуть транслюватися завдяки програмі Class Flow. Це безкоштовна програма з проведення онлайн уроків для вчителів та учнів, без будь якої підписки. ПЗ (програмне забезпечення) ClassFlow має потужні функції роботи окремо від інтерактивного обладнання та дає педагогу можливість отримати доступ до найбільшого освітнього ресурсу, і поширювати потрібну інформацію серед вихованців віддалено. Самі ж школярі можуть виконувати завдання, працювати з вчителем, обмінюватися інформацією через хмарне сховище і бути впевненими, що виконана робота залишиться у програмі навіть після того, як буде натиснута кнопка «закрити» у вікні. Навчання відбувається з мобільних пристроїв (смартфон або планшет) та персональних комп'ютерів. Крім цього, вчителі можуть створювати та записувати уроки через ActivInspire і передавати інформацію через будь-яке хмарне сховище, адже саме ця програма дає ряд зручних та інтуїтивно зрозумілих інструментів для створення динамічного навчання. Зручно комбінувати ActivInspire з такими вже знайомими додатками, які педагоги та учні спробували для навчання під час карантину, коли стандартні лекції та вправи набули відео формату та стали уроком в Zoom (зум) чи Skype. Саме тому ActivInspire стала однією з улюблених програм серед освітян всього світу. Наостанок, хочеться додати, що поміж всіх інструментів для навчання, користувачі отримують доступ до безкоштовної бібліотеки, де освітяни можуть обрати серед тисяч готових матеріалів потрібний, адаптувати під свій навчальний план та парою кліків передати записану інформацію вихованцям і таким чином організувати кваліфіковане дистанційне навчання. По всьому світі компанія Promethean допомагає вчителям вивчити не лише функції інтерактивного обладнання для школи, а й додатки для навчання ClassFlow та ActivInspire, проводячи безкоштовні тренінги та вебінари. Продовжуючи цю традицію ми (Прометей Україна) прагнемо допомогти українським викладачам та пропонуємо безкоштовні вебінари та відео уроки для підвищення навичок. Щоб отримати відео уроки по ActivInspire та ClassFlow 

 ТИСНИ  ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар