четвер, 29 жовтня 2020 р.

Заняття ШПМ учителів математики

 


27 жовтня 2020 року відбулося онлайн заняття школи з підвищення педагогічної майстерноості учителів математики з проблеми " Актуальні аспекти підвищення рівня педагогічної майстерності вчителя у підготовці учнів до ЗНО з математики"

Успіх становлення і розвитку сучасної школи значною мірою визначається знаннями, творчим потенціалом, професійною майстерністю і загальною педагогічною культурою її працівників.

У сучасних умовах незмірно підвищується значення творчості і професійної компетентності в роботі вчителів, адже саме від творчого та компетентного підходу до організації освітнього процесу в закладі та розв’язання тих складних і багатогранних завдань, які стоять сьогодні перед педагогами, значною мірою залежить ефективність педагогічної праці, якість освітнього процесу .

Цьогоріч тест з предмету "математика" був на обов'язковим, проте учні повинні обирали між математикою та історією України.

У новому навчальному році ЗНО з математики буде обов*язкове. Тому, щоб надати педагогічним працівникам району кваліфіковану допомогу ми вирішили створити для вчителів математики школу із підвищення педагогічної майстерності (керівник: Лісайчук Наталія Сергіївна, учитель математики Володимирівської ЗШ І-ІІ ступенів, філії Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів ), а саме школу, яка буде працювати над проблемою розв*язання завдань ЗНО з математики та підготовкою учнів до зовнішнього оцінювання .

Працюючи у заходах школи педагоги покращать теоретичний і загальнокультурний рівні, педагогічну майстерність, готовність до самоосвіти, саморозвитку.

Формування вчителя як творчої та компетентної особистості, здатної до створення якісно нового, значущого в плані педагогічної діяльності, - одне з найважливіших завдань нашої школи. Тому робота школи передбачає таку систему заходів, яка спрямована на розвиток творчих якостей вчителя, удосконалення його професійної компетентності, підвищення кваліфікації і педагогічної майстерності.

У ході заняття слухачі ознайомилися із планом роботи школи на 2020-2021 навчальний рік, переглянули матеріали з питань підготовки до зовнішнього оцінювання, відео розв’язки певних завдань з математики , які розміщені на сторінці блогу « РМО вчителів математики Петрівського району»  https://rmovhutelmatematuku.blogspot.com/p/blog-page_22.html та ознайомилися із  сторінкою сайту щодо підготовки до ЗНО: https://sites.google.com/site/tvorcagrupavcitelivmatematikiv/зно-

Обговорили та визначили розділи . за якими педагоги будуть розв’язувати завдання та презентувати розв’язки у ході другого заняття.

 

Алгебра

Розділ: Числа і вирази

Дійсні числа;

Відношення та пропорції. Відсотки;

Раціональні, ірраціональні, степеневі вирази;

Лінійні, квадратні, тригонометричні рівняння і нерівності.

Розділ: Функції

Числові пропорції

Функціональна залежність. Лінійні, квадратні, степеневі функції;

Похідна функції, її геометричний та фізичний зміст. Таблиця похідних та правила;

Побудова графіків функцій;

Первісна та визначений інтеграл.

Розділ: Елементи комбінаторики, початки теорії ймовірностей та елементи математичної статистики

Перестановки, комбінації, розміщення. Імовірність, випадкові події.

 

Геометрія

Розділ: Планіметрія

Елементарні та геометричні фігури на площині, їх властивості;

Коло та круг;

Трикутники;

Чотирикутники;

Многокутники;

Геометричні величини та вимірювання їх;

Координати та вектори на площині;

Геометричні переміщення.

Розділ: Стереометрія

Прямі та площини у просторі;

Многогранники (призма, пірамід), тіла обертання.

Координати та вектори у просторі.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар